Aanvraag en weigering aanvraag

Werk & Privé, Werk & Privé, Ziekte & Verlof 22 - 12 - 2015 // 3311 keer bekeken

Aanvraag en weigering aanvraag
De werkende ouder dient de wens om ouderschapsverlof op te nemen tenminste twee maanden van tevoren schriftelijk bij de werkgever melden. In de melding moet worden aangegeven wat de vermoedelijke ingangsdatum van het verlof is en hoe hij/zij het verlof wenst op te nemen.

Weigering
De werkgever kan het verzoek voor ouderschapsverlof afwijzen indien een zwaarwegend bedrijfs- of dienstbelang zich hiertegen verzet. Niet ieder bedrijfsbelang of dienstbelang leidt tot een afwijzing van het ouderschapsverlof. Economische en operationele belangen die de onderneming ernstig schade zouden kunnen toebrengen zijn voorbeelden van zwaarwegende bedrijfs- of dienstbelangen. Ook op het moment dat er geen personeel beschikbaar is om vrijgekomen uren op te vullen zal er sprake kunnen zijn van een zwaarwegend bedrijfs- of dienstbelang.

Jan heeft een hoge leidinggevende functie. Jan heeft een zesjarige dochter en wil graag  ouderschapsverlof opnemen. Zijn werkgever weigert echter het verzoek van Jan voor het opnemen van ouderschapsverlof. Dit op grond van zwaarwegende bedrijfs- of dienstbelangen. De complete afdeling van het bedrijf zou door het opnemen van ouderschapsverlof substantieel geraakt worden, zowel qua aansturing als omzetderving. In deze situatie mag de werkgever het verzoek voor ouderschapsverlof afwijzen op grond zwaarwegende bedrijfs- of dienstbelangen.

Meer informatie over dit onderwerp?

Vul hier onder uw naam, telefoonnummer en e-mail adres in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vind je deze pagina ook nuttig voor je vrienden?

Deel deze pagina dan op jouw favoriete social media!

Gratis spreekuur!

Elke 1e vrijdagochtend van de maand.

Aanmelden is wel verplicht.
Gebruik eenvoudig de aanmeldbutton!

Meld u aan!

Blijf met ons blog op de hoogte van arbeidsrechtelijk nieuws

Wensgroet 2019-2020!

Lees verder

Vrouwenquotum: meer vrouwen aan de top

Het vrouwenquotum speelt al jaren een rol. In 2013 werd door het kabinet vastgelegd dat minimaal 30% van de raden van bestuur en de raden van commissarissen uit vrouwen moest bestaan. Tot nu toe w...

Lees verder

Zuiver Arbeidsrecht

MamaWerkt Arbeidsrecht is een initiatief van Zuiver Arbeidsrecht.

Bekijk www.zuiverarbeidsrecht.nl voor meer informatie.

Contactgegevens

Deldenerstraat 61
7551 AC Hengelo (ov)

T: 074 - 700 21 16
E: info@mamawerkt-arbeidsrecht.nl

Ontwerp en realisatie: Bandwerk internet- en reclamebureau