Duur en omvang verlof

Werk & Privé, Werk & Privé, Ziekte & Verlof, Ziekte & Verlof 22 - 12 - 2015 // 2179 keer bekeken

Duur en omvang verlof
De duur van het langdurend zorgverlof is per periode van twaalf maanden hoogstens zes maal de arbeidsduur per week. Een fulltimer heeft dus jaarlijks recht op maximaal 240 uur langdurend zorgverlof. Het zorgverlof moet worden opgenomen in één aaneengesloten periode van maximaal twaalf weken. Daaruit volgt al dat de verlofduur per week maximaal de helft van de normale arbeidstijd mag zijn. De werknemer kan de werkgever verzoeken om de verlofperiode te verlengen tot maximaal achttien weken. Ook kan de werknemer de werknemer het verzoek doen om meer uren verlof per week dan de helft van de arbeidsduur per week. Als het verlof eenmaal is opgenomen kan het niet worden teruggedraaid door de werkgever, tenzij zwaarwegende bedrijfs-en/ of dienstbelangen zich hiertegen verzetten.

Werkneemster werkt 20 uur per week. Zij kan dan maximaal 10 uur per week verlof opnemen, gedurende een periode van 12 weken. Neemt zij bijvoorbeeld met ingang van 12 juli 10 uur per week op over 12 weken, dan neemt zij in één keer het maximum op (10x12=120 uur) en kan zij pas vanaf 12 juli van het volgende jaar weer langdurend zorgverlof opnemen.

Einde verlof
Het langdurend zorgverlof eindigt als de duur van het verlof is verstreken. Als de persoon voor wiens verzorging langdurend zorgverlof wordt verleend overlijdt of niet langer levensbedreigend ziek is, eindigt het verlof de volgende dag.

Meer informatie over dit onderwerp?

Vul hier onder uw naam, telefoonnummer en e-mail adres in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vind je deze pagina ook nuttig voor je vrienden?

Deel deze pagina dan op jouw favoriete social media!

Gratis spreekuur!

Elke 1e vrijdagochtend van de maand.

Aanmelden is wel verplicht.
Gebruik eenvoudig de aanmeldbutton!

Meld u aan!

Blijf met ons blog op de hoogte van arbeidsrechtelijk nieuws

Wensgroet!

Lees verder

WIEG is 'geboren'

WIEG ook door de Eerste Kamer Op 13 november heeft de Eerste Kamer ingestemd met het wetsvoorstel Wet Invoering Extra Geboorteverlof (WIEG). Dit houdt in dat per 1 januari 2019 het (nieuwe) ge...

Lees verder

Zuiver Arbeidsrecht

MamaWerkt Arbeidsrecht is een initiatief van Zuiver Arbeidsrecht.

Bekijk www.zuiverarbeidsrecht.nl voor meer informatie.

Contactgegevens

Deldenerstraat 61
7551 AC Hengelo (ov)

T: 074 - 700 21 16
E: info@mamawerkt-arbeidsrecht.nl

Ontwerp en realisatie: Bandwerk internet- en reclamebureau