Aanvraag en weigering aanvraag

Werk & Privé, Werk & Privé, Ziekte & Verlof, Ziekte & Verlof 22 - 10 - 2013 // 2624 keer bekeken

Aanvraag en weigering aanvraag
Indien de werkende ouder kortdurend zorgverlof wil opnemen, moet dit vooraf aan de werkgever verzocht worden. De redenen voor het opnemen van het verlof dienen ook vermeld te worden. Indien de werkende ouder de werkgever vooraf niet kan inlichten, dient dit alsnog zo spoedig mogelijk te gebeuren. Wederom dienen de redenen hierbij vermeld te worden. Bij het verzoek aan de werkgever dient ook de omvang van het verlof, de wijze van opneming en de vermoedelijke duur van het verlof aangegeven te worden.

Weigering aanvraag
De redenen voor het opnemen van het kortdurend zorgverlof dienen door de werkende ouder aangegeven te worden, omdat de werkgever de mogelijkheid heeft om het kortdurend zorgverlof te weigeren op grond van zwaarwegende bedrijfs- en/of dienstbelangen. Voordat het kortdurend zorgverlof opgenomen kan worden dient hiervan melding worden gedaan. Kortdurend zorgverlof kan niet met terugwerkende kracht worden opgenomen. Dat is ook niet nodig, omdat vaak aan dit verlof het opnemen van calamiteitenverlof vooraf zal gaan.
Er is sprake van zwaarwegende bedrijfs- en/of dienstbelangen als de werkzaamheden van de werknemer niet door het overig personeel kan worden opgevangen. Als de werkgever het kortdurend zorgverlof weigert, dient hij wel aan te geven waarom dit niet mogelijk is. Vanwege de spoedeisendheid bij kortdurend zorgverlof hoeft de werkgever dit niet schriftelijk doen.

Meer informatie over dit onderwerp?

Vul hier onder uw naam, telefoonnummer en e-mail adres in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vind je deze pagina ook nuttig voor je vrienden?

Deel deze pagina dan op jouw favoriete social media!

Gratis spreekuur!

Elke 1e vrijdagochtend van de maand.

Aanmelden is wel verplicht.
Gebruik eenvoudig de aanmeldbutton!

Meld u aan!

Blijf met ons blog op de hoogte van arbeidsrechtelijk nieuws

Vrouwenquotum: meer vrouwen aan de top

Het vrouwenquotum speelt al jaren een rol. In 2013 werd door het kabinet vastgelegd dat minimaal 30% van de raden van bestuur en de raden van commissarissen uit vrouwen moest bestaan. Tot nu toe w...

Lees verder

Wensgroet!

Lees verder

Zuiver Arbeidsrecht

MamaWerkt Arbeidsrecht is een initiatief van Zuiver Arbeidsrecht.

Bekijk www.zuiverarbeidsrecht.nl voor meer informatie.

Contactgegevens

Deldenerstraat 61
7551 AC Hengelo (ov)

T: 074 - 700 21 16
E: info@mamawerkt-arbeidsrecht.nl

Ontwerp en realisatie: Bandwerk internet- en reclamebureau