Duur adoptieverlof

Ziekte & Verlof 23 - 10 - 2013 // 2047 keer bekeken

De duur van het adoptieverlof bedraagt ten hoogste vier weken en moet aaneengesloten worden opgenomen. Als blijkt dat er meer tijd nodig is voor de zorg van het kind kan de werkende ouder ouderschapsverlof opnemen zolang het kind nog geen 8 jaar is. Het adoptieverlof mag twee weken voor de adoptiedatum ingaan en moet worden opgenomen binnen 16 weken nadat het kind in het gezin is opgenomen.
Als het kind al langer dan zestien weken voor de officiële adoptie in het gezin is gekomen geldt er geen adoptieverlof. De eerste periode van binding is dan al verstreken.
De feitelijke opneming van een adoptiekind kan blijken uit de verklaring van opneming in de gemeentelijke basisadministratie of een melding bij de Vreemdelingenpolitie. Bij adoptie in het land van herkomst zal de feitelijke opneming blijken uit de machtiging voorlopig verblijf of een verklaring van de vergunning houdende adoptie-instelling.

Jannie heeft samen met haar echtgenoot Erik besloten een kindje te adopteren. De adoptie datum is vastgesteld op 20 februari. Jannie en Erik vragen zich af wanneer het adoptieverlof kan ingaan. Het adoptieverlof mag twee weken voor de adoptiedatum ingaan. Dat betekent dat Jannie op 6 februari adoptieverlof kan opnemen. Het verlof moet binnen 16 weken nadat het kind in het gezin is gekomen worden opgenomen. Dat betekend Jannie en Erik het adoptieverlof tot 12 juni kunnen opnemen. 

Meer informatie over dit onderwerp?

Vul hier onder uw naam, telefoonnummer en e-mail adres in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vind je deze pagina ook nuttig voor je vrienden?

Deel deze pagina dan op jouw favoriete social media!

Gratis spreekuur!

Elke 1e vrijdagochtend van de maand.

Aanmelden is wel verplicht.
Gebruik eenvoudig de aanmeldbutton!

Meld u aan!

Blijf met ons blog op de hoogte van arbeidsrechtelijk nieuws

Vrouwenquotum: meer vrouwen aan de top

Het vrouwenquotum speelt al jaren een rol. In 2013 werd door het kabinet vastgelegd dat minimaal 30% van de raden van bestuur en de raden van commissarissen uit vrouwen moest bestaan. Tot nu toe w...

Lees verder

Wensgroet!

Lees verder

Zuiver Arbeidsrecht

MamaWerkt Arbeidsrecht is een initiatief van Zuiver Arbeidsrecht.

Bekijk www.zuiverarbeidsrecht.nl voor meer informatie.

Contactgegevens

Deldenerstraat 61
7551 AC Hengelo (ov)

T: 074 - 700 21 16
E: info@mamawerkt-arbeidsrecht.nl

Ontwerp en realisatie: Bandwerk internet- en reclamebureau