SER: wijzig ouderschapsverlof!

16 - 2 - 2018 // 2759 keer bekeken

Verschillende media (Telegraaf: 'SER pleit voor één verlofregeling na geboorte' en RTL Nieuws: 'Betaald ouderschapsverlof van 6 weken voor mama's én papa's') komen op vrijdag 16 februari 2018 met het bericht dat de Sociaal-Economische Raad (SER) adviseert om verschillende verlofsoorten te wijzigen, c.q. samen te voegen zodat het ouderschapsverlof voor zowel de vader als de moeder wijzigt in 6 weken betaald verlof in het eerste levensjaar van het kindje.

De SER adviseert om verlof in het eerste jaar na de geboorte van een kind te optimaliseren. Het kabinet heeft een stap gezet met het voorstel om het betaalde partner(/kraam)verlof na geboorte te verlengen naar zes weken. Volgens de SER zijn echter nog andere stappen nodig om te komen tot een optimaal design van de verlofregelingen. Deze stappen zijn: vereenvoudiging van de regels, andere financiering en wettelijke betaling van het ouderschapsverlof.

De SER heeft een adviesbrief geschreven aan minister Koolmees die wij uiteraard graag met u delen: 'Optimalisering verlof na geboorte kind'.

De NOS laat in een nieuwsbericht weten dat mininster Koolmees heel binnenkort met een ander ouderschapsvoorstel komt. Minister Koolmees wil niet zover gaan als de SER en werkt aan een plan voor betaald verlof voor de partner van de moeder.

Op het moment dat er nadere ontwikkelingen zijn op dit gebied, informeren wij u uiteraard nader.
Heeft u vragen over de huidige verlofregelingen (bijvoorbeeld vanuit de Wet arbeid en zorg) neemt u dan gerust contact met ons op.

Meer informatie over dit onderwerp?

Vul hier onder uw naam, telefoonnummer en e-mail adres in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vind je deze pagina ook nuttig voor je vrienden?

Deel deze pagina dan op jouw favoriete social media!

Gratis spreekuur!

Elke 1e vrijdagochtend van de maand.

Aanmelden is wel verplicht.
Gebruik eenvoudig de aanmeldbutton!

Meld u aan!

Blijf met ons blog op de hoogte van arbeidsrechtelijk nieuws

Wensgroet 2019-2020!

Lees verder

Vrouwenquotum: meer vrouwen aan de top

Het vrouwenquotum speelt al jaren een rol. In 2013 werd door het kabinet vastgelegd dat minimaal 30% van de raden van bestuur en de raden van commissarissen uit vrouwen moest bestaan. Tot nu toe w...

Lees verder

Zuiver Arbeidsrecht

MamaWerkt Arbeidsrecht is een initiatief van Zuiver Arbeidsrecht.

Bekijk www.zuiverarbeidsrecht.nl voor meer informatie.

Contactgegevens

Deldenerstraat 61
7551 AC Hengelo (ov)

T: 074 - 700 21 16
E: info@mamawerkt-arbeidsrecht.nl

Ontwerp en realisatie: Bandwerk internet- en reclamebureau