Een plan en extra maatregelen tegen zwangerschapsdiscriminatie.

27 - 3 - 2017 // 4905 keer bekeken

Een plan en extra maatregelen tegen zwangerschapsdiscriminatie.

Op 22 maart jl. publiceerde de rijksoverheid op haar site een nieuwsitem die wij u niet willen onthouden. Uiteraard hopen wij dat u nooit te maken krijgt met zwangerschapsdiscriminatie, echter gelet op de hoeveelheid vragen die wij krijgen over dit onderwerp weten wij dat de realiteit anders is en erg hard kan zijn. Wij zijn dan ook verheugd dat het kabinet heeft aangegeven dat zij samen met maatschappelijke organisatie zwangerschapsdiscriminatie verder gaat terugdringen.

Blijkens het gepubliceerde nieuwsitem komt er extra controle en wordt er meer aandacht besteed aan een betere melding en registratie van zwangerschapsdiscriminatie. Ook krijgen aanstaande moeders en werkgevers extra voorlichting over hun rechten en plichten rond zwangerschap.

Op initiatief van (voormalig) minister Asscher is er de afgelopen periode met allerlei betrokkenen een actieplan gemaakt met dertien extra maatregelen om zwangerschapsdiscriminatie aan te pakken. Zo worden (aanstaande) moeders onder meer met een speciale app beter op hun rechten en plichten gewezen en er komt meer informatie over dit thema in de groeiboekjes van de consultatiebureaus en de GGD. Ook gaat het team Arbeidsdiscriminatie van de Inspectie SZW gerichter toezicht houden op zwangerschapsdiscriminatie en werkgevers beter voorlichten.

Wij blijven hopen dat u niet te maken krijgt met zwangerschapsdiscriminatie, maar mocht dit wel het geval zijn dan zien wij met bovengenoemde extra maatregelen en het actieplan meer mogelijkheden om u bij te staan dan wel op te (laten) treden.

Waarschijnlijk bent u ook in de volgende artikelen geïnteresseerd:

Meer informatie over dit onderwerp?

Vul hier onder uw naam, telefoonnummer en e-mail adres in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vind je deze pagina ook nuttig voor je vrienden?

Deel deze pagina dan op jouw favoriete social media!

Gratis spreekuur!

Elke 1e vrijdagochtend van de maand.

Aanmelden is wel verplicht.
Gebruik eenvoudig de aanmeldbutton!

Meld u aan!

Blijf met ons blog op de hoogte van arbeidsrechtelijk nieuws

Wensgroet 2019-2020!

Lees verder

Vrouwenquotum: meer vrouwen aan de top

Het vrouwenquotum speelt al jaren een rol. In 2013 werd door het kabinet vastgelegd dat minimaal 30% van de raden van bestuur en de raden van commissarissen uit vrouwen moest bestaan. Tot nu toe w...

Lees verder

Zuiver Arbeidsrecht

MamaWerkt Arbeidsrecht is een initiatief van Zuiver Arbeidsrecht.

Bekijk www.zuiverarbeidsrecht.nl voor meer informatie.

Contactgegevens

Deldenerstraat 61
7551 AC Hengelo (ov)

T: 074 - 700 21 16
E: info@mamawerkt-arbeidsrecht.nl

Ontwerp en realisatie: Bandwerk internet- en reclamebureau