Langer kraam- en ouderschapsverlof voor vaders?

6 - 8 - 2015 // 5048 keer bekeken

Sinds 1 januari 2015 hebben vaders in Nederland recht op twee (door)betaalde dagen kraamverlof en 3 aanvullende onbetaalde verlofdagen (ziet u ook onze blog "Nieuwe regels verlof en arbeidstijden"). Moeders hebben daarentegen recht op 16 weken zwangerschaps- en bevallingsverlof. Het deel van het bevallingsverlof dat overblijft vanaf 6 weken na de datum van de bevalling mag (sinds 1 januari 2015) gespreid worden opgenomen over een periode van maximaal 30 weken. Dit gaat in overleg met de werkgever en het verzoek om gespreid verlof op te nemen moet uiterlijk 3 weken na de bevallingsdatum bij de werkgever zijn ingediend.

Vandaag werd bekend dat de redactie van Ouders van Nu de huidige regeling omtrent ‘vaderschapsverlof’ niet meer van deze tijd vindt en pleit middels een papa-petitie voor minstens 10 (door)betaalde dagen verlof en 100 dagen ouderschapsverlof. Deze dagen kunnen dan in de eerste 1000 dagen na de geboorte van het kindje worden opgenomen.

Nu minstens 40.000 handtekeningen voor de petitie zijn geplaatst, komt de verlofregeling op de politieke agenda. Hoe meer handtekeningen op de petitie worden geplaatst des te belangrijker het is dat de Tweede Kamer hierover een (landelijke) politieke discussie voert. Indien u (ook) van mening bent dat het huidige vaderschapsverlof niet meer van deze tijd is en belangrijk vindt dat de wet deze regeling wijzigt, kunt u de papa-petitie via deze link tekenen.

Uiteraard houden wij de ontwikkelingen strak in de gaten en informeren wij u op het moment dat er (wets)wijzigen / ontwikkelingen zijn.

Bij aanvullende vragen over het kraam- en ouderschapsverlof voor zowel vaders als moeder staan wij u uiteraard graag ter zijde.

Waarschijnlijk bent u ook in de volgende artikelen geïnteresseerd:

Meer informatie over dit onderwerp?

Vul hier onder uw naam, telefoonnummer en e-mail adres in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vind je deze pagina ook nuttig voor je vrienden?

Deel deze pagina dan op jouw favoriete social media!

Gratis spreekuur!

Elke 1e vrijdagochtend van de maand.

Aanmelden is wel verplicht.
Gebruik eenvoudig de aanmeldbutton!

Meld u aan!

Blijf met ons blog op de hoogte van arbeidsrechtelijk nieuws

Wensgroet 2019-2020!

Lees verder

Vrouwenquotum: meer vrouwen aan de top

Het vrouwenquotum speelt al jaren een rol. In 2013 werd door het kabinet vastgelegd dat minimaal 30% van de raden van bestuur en de raden van commissarissen uit vrouwen moest bestaan. Tot nu toe w...

Lees verder

Zuiver Arbeidsrecht

MamaWerkt Arbeidsrecht is een initiatief van Zuiver Arbeidsrecht.

Bekijk www.zuiverarbeidsrecht.nl voor meer informatie.

Contactgegevens

Deldenerstraat 61
7551 AC Hengelo (ov)

T: 074 - 700 21 16
E: info@mamawerkt-arbeidsrecht.nl

Ontwerp en realisatie: Bandwerk internet- en reclamebureau