Arbeidsovereenkomst niet verlengd wegens zwangerschap

23 - 5 - 2014 // 4048 keer bekeken

Zoals al eerder in onze blogs aangegeven, komt discriminatie wegens zwangerschap nog veel (te) vaak voor. Zo ook in deze zaak.

Een werkneemster is in oktober 2011 in dienst getreden bij haar werkgever als marketing communicatie specialist. Haar contract is tweemaal verlengd met een jaar, waardoor de volgende arbeidsovereenkomst een contract voor onbepaalde tijd zou worden. In juni 2013 deelde de werkneemster haar werkgever mee dat ze zwanger was, in augustus 2013 werd haar contract niet verlengd.

Onterecht, zo blijkt nu.
Werkgever heeft namelijk twee weken na het ontslag van de werkneemster een vacature geplaatst voor de functie van marketing communicatie specialist, inderdaad: dezelfde functie als waaruit werkneemster is ontslagen! Hierop heeft de werkneemster een klacht ingediend bij het College voor de Rechten van de Mens. Volgens het College is vast komen te staan dat werkgever in het gesprek in augustus 2013 de zwangerschap van werkneemster ter sprake heeft gebracht. Tijdens dit gesprek zou werkgever hebben medegedeeld dat er een andere invulling is gegeven aan de functie van marketing communicatie specialist, en dat werkgever werkneemster niet in staat achtte om de nieuwe functie uit te voeren. Wel gaf werkgever aan op den duur weer contact met haar op te nemen, opdat ze misschien nog interesse had in de functie. Volgens het College is het verweer van de werkgever niet geloofwaardig, temeer nu de vacaturetekst van eind augustus 2013 dezelfde is als die van de functie waarop de werkneemster destijds heeft gesolliciteerd.
Tevens heeft werkgever niet aannemelijk gemaakt dat werkneemster niet geschikt zou zijn voor de ‘nieuwe’ invulling van de functie. Er zijn geen functioneringsgesprekken waaruit blijkt dat het functioneren van de werkneemster ondermaats zou zijn.

Het bovenstaande in acht nemende leidt tot het oordeel van het College dat de zwangerschap van de werkneemster een rol heeft gespeeld bij het niet verlengen van de arbeidsovereenkomst.

Indien u het gevoel heeft dat uw contract niet is verlengd vanwege uw zwangerschap, of als u andere vragen omtrent dit onderwerp heeft, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord. 
 

Waarschijnlijk bent u ook in de volgende artikelen geïnteresseerd:

Meer informatie over dit onderwerp?

Vul hier onder uw naam, telefoonnummer en e-mail adres in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vind je deze pagina ook nuttig voor je vrienden?

Deel deze pagina dan op jouw favoriete social media!

Gratis spreekuur!

Elke 1e vrijdagochtend van de maand.

Aanmelden is wel verplicht.
Gebruik eenvoudig de aanmeldbutton!

Meld u aan!

Blijf met ons blog op de hoogte van arbeidsrechtelijk nieuws

Vrouwenquotum: meer vrouwen aan de top

Het vrouwenquotum speelt al jaren een rol. In 2013 werd door het kabinet vastgelegd dat minimaal 30% van de raden van bestuur en de raden van commissarissen uit vrouwen moest bestaan. Tot nu toe w...

Lees verder

Wensgroet!

Lees verder

Zuiver Arbeidsrecht

MamaWerkt Arbeidsrecht is een initiatief van Zuiver Arbeidsrecht.

Bekijk www.zuiverarbeidsrecht.nl voor meer informatie.

Contactgegevens

Deldenerstraat 61
7551 AC Hengelo (ov)

T: 074 - 700 21 16
E: info@mamawerkt-arbeidsrecht.nl

Ontwerp en realisatie: Bandwerk internet- en reclamebureau